CIZRNA NA PAPRICE

Naše nejoblíbenější luštěninové jídlo, které by měl vyzkoušet úplně každý! Je to jednoduché, zdravé a nepotřebujete k tomu moc ingrediencí. Pokud si to chcete ulehčit, tak cizrnu můžete koupit už uvařenou v plechovce a kokosové mléko či smetanu si také můžete pořídit už hotové, ale zde to máte vše z prvo surovin.


Na 4 porce potřebujeme:
500 g cizrny
2 póry
1 velká cibule
2 dcl kokosového mléka
2 pl oleje
sůl (kvalitní himalajskou)
sladká a pálivá mletá paprika



Den předem si namočíme cizrnu do vody, alespoň na 12 hodin. Druhý den několikrát propláchneme a dáme v čisté vodě vařit. Vaříme do měkka, asi hodinu, pak scedíme, ale vodu z uvařené cizrny si schováme!
Mezitím si uděláme kokosové mléko. Rozmixujeme 1 hr kokosu a 3 hr vody, přecedíme přes plátýnko.
Nakrájíme si pórek a cibuli na menší kousky a osmahneme na trošce oleje, přidáme cizrnu, tak polovinu vody ve které jsme to vařili, osolíme, opaprikujeme (pálivé trošku, se sladkou nešetříme) a necháme pár minutek provařit.
Aby jsme nemuseli zahušťovat moukou, odebereme asi 1/3 cizrny i s vodou a rozmixujeme do hladka, vrátíme do hrnce a promícháme.
Dochutíme paprikou a solí a můžeme podávat.
Já to mám nejraději s kukuřičnýma těstovinami, přítel s chlebem, ale je to výborné i s rýží a určitě i s bramborem.



3 komentáře:

  1. Ahoj chci se zeptat to kokosové mléko tam máme přidat kdy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tiež by ma to zaujimalo :)

      Vymazat
    2. Nejlepsi je ho pridat kdyz maji oba, tedy kok. mleko i voda v hrnci, stejnou teplotu... nebo nez se voda zacne varit.

      Vymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com