KRTKŮV DORT




korpus:
500 g cizrny (suchý stav)
1 velký banán
200 g namočených datlí
2 pl vanilkové hrašky
150 g kakaa
cca 0,5 l vody
olej a mouka na vymazání formy

krém:
2 banány
1 tofu natural (200 g)
100 g kokosu
3 pl kokosového oleje
štáva z 1/2 citrónu

1-2 banán



Cizrnu si den předem namočíme a uvaříme do měkka (minimálně 2 hodiny). Rozmixujeme cizrnu s banánem do hladka. Přidáme další ingredience, vodu raději pomalu. Těsto nesmí být moc řídké, ale mělo by jít dobře vyjít do formy. Dortovou formu si vytřeme olejem a vysypeme nějakou moukou (třeba pohankovou). Pečeme asi hodinu na 180 ⁰C. Vydlabeme prostředek, který bude ještě furt měkký. Rozprostřeme ho na plech a dáme ještě tak na půl hodinky péct do křupava. Vyrobíme si krém. Rozmixujeme tofu s banánem, přidáme kokos, kokosový olej a šťávu z citronu. Natřeme na korpus, pokrájíme na to banán(y) a navrch rozdrobíme zbytek těsta.


2 komentáře:

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com