LÍVANEČKY S JABLKY

O víkendech si vždy uděláme nějakou lepší snídani, když ji můžeme v klidu společně sníst. Tento víkend to byly lívanečky. Místo vody můžete použít nějaké rostlinné mléko, ale není potřeba. Do těchto lívanečků nedávám cukr, protože si je pak poléváme nějakým sladkým sirupem a jsou trochu sladké od jablka. Pokud máte rádi sladké, můžete cukr nebo nějaký sirup přidat už do těsta, ale není to třeba.



Na 2 porce:
1 velké jablko
1/2 hr Jizerka (bzl mouka)
1/4 hr pohankové mouky
1 pl kypřícího prášku
3 pl vanilkové hrašky
1/2 - 1 hr vody



Nejdříve si nastrouháme jablko, polovinu na hrubo a polovinu najemno. Přidáme mouky, hrašku a kypřící prášek. Promícháme a postupně přidáváme vodu. Těsto by mělo být trošku hustší než na běžné palačinky, ale ne moc husté (většinou je ten 1 hrnek akorát). Na pánev si dáme olej, děláme malé placičky (silnější) a smažíme. Podáváme s ovoce, zmrzlinou, polité sirupem, čokoládou nebo namazané nějakým krémem (stačí třeba rozmixovat banán s karobem).


Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com