JAHODOVÁ MARMELÁDA



Jahoooooody :) Nyní jich je všude hodně, tak jsme si jich chtěli trošku schovat na zimu. Snažila jsem se dát co nejméně cukru a chemie. A povedla se na jedničku. Zavařovala jsem poprvé v životě, o to mám ještě větší radost, že se to povedlo.



Na 4 skleničky:
1,5 kg jahod
100 - 150 g třtinového cukru (dle chuti
15 g citrusového pektinu (Grešík)
2x "špetka" soli
šťáva z 1/2 citrónu




Jahody si odstopkujeme a pořádně opláchneme. Vložíme je do hrnce, trochu pomačkáme, přidáme špetku soli a necháme vařit hodinu pod pokličkou. Přidáme další špetku soli a vaříme půl hodiny bez pokličky. Smícháme si citrusový pektin s cukrem, vymačkáme citrón a vše přimícháme k jahodám. Povaříme další půl hodinu. Mezi tím si vyvaříme skleničky se šroubovacím uzávěrem. Do nich marmeládu nalijeme, pořádně utáhneme. Do hrnce si vložíme zašroubované skleničky, zalijeme cca do 2/3 vodou a na mírném ohni vaříme přibližně 45 minut. Skleničky vyjmeme, položíme dnem vzhůru a necháme vychladit. 





Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com