MRAMOROVÁ BUCHTA S JAHODAMI





Na menší plech
1 hr Jizerka (bezlepková mouka)
1/2 hr pohankové mouky
1/2 hr kukuřičné mouky
1 hr kokosové drti
1/2 hr třtinového cukru
3 pl vanilkové hrašky 
1 čl kdypřícího prášku
1 čl jedlé sody
1/2 hr oleje
1 hr kokosového mléka
1 hr vody
1/2 hr dýňových semínek
2 pl kakaa
+ jahody


Vezmeme si velkou mísu. Nasypeme si do ní mouky, kokosovou drť, třtinové cukr, vanilkovou hrašku, kypřící prášek a jednou sodu. Promícháme a přidáme olej, mléko a vodu. (Postupně, aby se nám nenadělaly hrudky.) Jednu třetinu těsta si obarvíme kakaem. Plech si vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj světlé těsto. Prolijeme tmavým a trošku to špejlí promícháme. Poklademe jahody a necháme péct přibližně 20 minut na 170 C.




2 komentáře:

  1. Doporučuji tenhle recept vůbec nezkoušet, když se v okolí nacházejí jiní členové domácnosti. Upekla jsem jej pro sebe a partnerovi klasickou špaldovou buchtu s ovocem a během víkendu zmizel plech téhle a špaldová zůstala téměř nedotčená.
    Jinak i ostatní recepty vypadají skvěle a stojí za vyzkoušení. :-)
    Maruško, díky za úžasné nápady. Recepty jsou přesně dle mého gusta - jednoduché, chutné a hlavně vegan a bezlepek. :-)
    Peťa

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com