PIZZA





těsto:
300g Jizerky (bzl mouka)
1 čl cukru
1/2 droždí (20g)
1 čl soli
200-230 ml vody
30 ml oleje

rajčatový protlat

na obložení:
kukuřice, žampiony, pór, paprika, cibule, rajčata, veganský sýr/salám

koření:
oregáno, sladká paprika, bazalka, sůl




Uděláme si kvásek ze 100 ml vody, cukru, špetky soli a droždí. (Počkáme, až v něm začne šumět a udělá se čepička.) Smícháme mouky, sůl, přidáme kvásek a promícháme. Poté přimícháme olej, zbytek vody. Pořádně propracujeme a necháme hodinu kynout. Poté rozprostřeme na plech s pečícím papírem. Potřeme rajčatovým protlakem a poklademe vším, co máme rádi. Posolíme a posypeme bylinkami. Dáme péct do předehřáté trouby na 150 C na 20-30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com