DÝŇOVÉ "RIZOTO"




"Rizoto" či "risotto" , ale oboje v uvozovkách, protože, to by mi Italové dali :D :) Tohle je pecka! Řekla bych jedno z nejlepších jídel, co jsem za poslední dobu uvařila. Mňam :) Ale nechci se moc chválit, takže pojďme na to! :)



na 2 maxi porce:
300g rýže
1 litr zeleninového vývaru
1 střední dýně hokaido
2 cibule
1 pl oleje
sůl, pepř

ANO, to je vše, to je další super na tomto jídle :-)


Dýni si rozpůlíme, vydlabeme "to" měkké uvnitř, nakrájíme na měsíčky a dáme na půl hodiny péct na 200-220 stupňů, aby byla dýně měkká a zlatavá. (i se slupkou) Mezi tím si uvaříme rýži a osmahneme pokrájenou cibulku. Polovinu opečené dýně rozmixujeme s troškou vody a zbytek dýně pokrájíme na kostičky. Vše smícháme a krátce pomícháme na pánvičce, lehce osolíme, opepříme.


Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com