ZAPEČENÉ TĚSTOVINY SE ŠPENÁTEM

Na veganském pikniku v Hradci Králové přinesla jedna slečna těstoviny se špenátem a já na ně měla dneska tak strašnou chuť.  Zkusila jsem to s uzeným tofu a zapéct "alá školní jídelna".



2-3 porce
250 g kukuřičných těstovin
500 g mraženého listového špenátu
1 cibule
1 pór
4 stroužky česneku
0,2 l rostlinného mléka
2 pl lahůdkového droždí
2 pl hrašky
špetka soli, pepře
1 pl oleje




Povaříme si těstoviny max. na 5 minut. Na pánvičce si osmahneme pokrájenou cibuli, česnek, pórek. Přidáme špenát, tofu a jen trošku prohřejeme. Smícháme si rostlinné mléko, hrašku, lahůdkové droždí, sůl a pepř. Všechno si smícháme v zapékací misce a dáme péct na 30 minut asi na 150 stupňů, v průběhu alespoň jednou promícháme. Hotovo! :) 

Díky té hrašce to vypadá i chutná, jak kdyby jste tam dali vajíčko. 

5 komentářů:

  1. Určite vyskúšam! Skvele a stručne napísané. Odporúčam googlu ;-).

    OdpovědětVymazat
  2. Přidávám na seznam receptů, které musím uvařit!

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě jsem se chtěla zeptat, jaký typ hrašky používáš?

    OdpovědětVymazat
  4. Pouzivam tu na obalovani, ale je to asi jedno, ono je to jen trosku ochucena hrachova mouka :)

    OdpovědětVymazat
  5. Možem sa opýtať okiaľ objednávaš tie cestoviny (velké balenie)? Viem, že v jednom videu to bolo povedané, ale nemožem ho už nájsť. Ďakujem :)

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com