BURÁKOVÉ MÁSLO + ZMRZLINA


Burákové máslo lidem buďto chutná nebo ne, myslím, že nic mezi moc není. Mě dlouho nechutnalo, zkoušela jsem dělat doma, nepovedlo se a ty kupovaný taky nic moc. Řekla jsem si, že mu dám ještě jednu šanci a povedlo se parádně. Když jsem ho ochutnala vzpomněla jsem si na zmrzlinu z Prahy, která byla jako slaný (ano čtete dobře slaný) arašíd a byla výborná. Tak jsem si říkala, že to nějak spojím.

BURÁKOVÉ MÁSLO:
500 g arašídů natural

Arašídy si opražíme na pánvičce, aby zhnědli. Mixujeme ve výkonném mixéru cca 10 minut. Střídáme rychlý, pomalý výkon a pauzy, aby jsme mixér nepřehráli a máslo se nám krásně vytvořilo. Poté už jen přendáme do nějaké dózičky. Já raději skladuji tyhle věci v lednici, ale mělo by stačit i na temném místě v chladu.



ZMRZLINA (na dvě porce) :
2-3 pl burákového másla
4 zmražené banány
1/3 lžičky soli

Banány si alespoň den předem pokrájíme a dáme namrazit. Potom dáme do vysokorychlostního mixéru společně s burákovým máslem a solí. Rozmixujeme dohladka a je to pecka! :)



2 komentáře:

  1. Zrovna jsme si objednali kilo arašídů,na máslo se chystám dlouho..s mamkou ho milujem. A do zmrzliny!? To musí být super! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Urcite to zkuste :) je to siiilene dobry :)

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com