MUFFINY S BANÁNY A MARMELÁDOU



Na blogu najdete už spoustu receptů na muffiny. Jelikož je celý blog gluten free i vegan jsou i tyto takové. Ze začátku my ty recepty daly dost zabrat. Používala jsem Jizerku a další kupované směsi mouk, protože jsem si myslela, že to jinak nejde. ALE JDE! Tentokrát jsme pekla bez jakékoli takové "pomocné" mouky a dopadlo to skvěle :) Vím, že spoustě lidem pohanková mouka vadí, proto plánuji i recepty bez ní, tak brzo!


12-15 velkých
1 hr pohankové mouky
1/2 hr mletého lněného semínky
1/2 hr vanilkové hrašky
1/4 hr cukru (pokud máte rádi sladké, tak můžete trochu přidat)
2 pl kakaa
4 pl kokosového oleje
1 rozmačkaný banán
1 čl jedlé sody
1 hr rostlinného mléka
1 hr vody
+ 12-15 lžiček marmelády (já použila domácí třešňovou)


Smícháme si všechny suché ingredience a potom pomalu přidáváme mokré, aby se nám nenadělali hrudky. Naplníme těstem košíčky a nahoru dáme doprostřed lžičku marmelády. Pečeme na 150 stupňů 30 minut (pokud máte menší košíčky, tak kratší čas, pokud to pečete v nějaké větší formě, tak déle - postačí klasika kontrola přes špejli :D ) 


1 komentář:

  1. Ahoj,zajímalo by mne zda se v receptu nedá nějak nahradit "vanilková hraška". Nemám s ní zkušenosti/a tak ani nevím zda se může nahradit/ a momentálně se mi nedaří ji nikde koupit.
    Děkuju za odpověď :) Petra*

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com