KULIČKY Z CIZRNY A RÝŽE

KULIČKY Z CIZRNY A RÝŽE - vegan, bez lepku


Tento recept vznikl náhodou. Měla jsem chuť na luštěninovou-obilnou pizzu (podobné jako jsou ve Vegan v kondici) a její korpus jsou vlastně tyto kuličky :) Korpus bych chuťově výborný, ale rozmočený od zeleniny, tak jsem to zkusila vytvarovat do kuliček a byl to skvělý nápad. Je to i super vyvážený, dobře skladný, vhodný na cestu atd. Prostě skvělé. Můžete podávat třeba jako já s dýňovou omáčkou/pyré. Na konci receptu najdete zase energetické hodnoty.


Na cca 30 kuliček (2-3 porce)
150 g rýže (syrová)
150 g cizrna (syrová)
1 vrchovatá lžíce kokosového oleje
hrst pokrájené petrželky
oregáno, páliva paprika, sůl


Cizrnu si den předem namočíme alespoň na 12 hodin, během té doby minimálně 2x propláchneme. Uvaříme cizrnu i rýži doměkka, cizrnu většinou kolem hodiny, rýži cca 20 minut. Uvařenou cizrnu a rýži společně s kokosovým olejem a kořením rozmixujeme. Nemusí to mýt úplně dohladka, ale aby byla konzistence trošku lepivá. V této fázi doporučuji ochutnat a popřípadě ještě dokořenit.  Poté už jen vytvarujte kuličky a na pečícím papíru pečte asi 30 minut na 180. 


Energetická hodnota (celá várka)
6.000 kJ, 57 g bílkovin,  79 g sacharidů, 12 g tuku 

1 komentář:

  1. A co to dýňové pyré? ráda bych si toto udělala k jídlu,páč mám dost dýně....má s upéct? uvařit? nebo jen tak rozmixovat? čím dochutit?

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com