TAPIOKA PUDINK


Pudink z tapioky jsem ochutnala poprvé v létě na jednou z našich pikniků, kam ho přinesla Evča :) Od té doby jsem si říkala, že to musím zkusit. Koupila jsem tapioka perly a dlouho ležely ve skříni. Když jsem je našla a koukala, jak se vlastně připravují, tak všude bylo: "namočte přes noc", ale to se mi nechtělo čekat. Zkusila jsem to jinak a povedlo se to skvěle. Je to teda sacharidová bomba, proto je lepší to nakombinovat ještě s nějakou proteinovou tyčinkou, oříšky, semínky apod. :) Ale je to jednoduchá sváča třeba do školy nebo do práce.



Na 4porce
200 g tapioky
1 hr (250 ml) rostlinného mléka
1 hr (250 ml) vody
4 pl (20g) agáve
na ozdobu : kakao/karob
                        kaki
                        lesní ovoce




Tapioka perly si na hodinu namoříme do vody a rostlinného mléka a poté dáme vařit, než perly změknou (asi 20 minut). Poté dosladíme (jeden jsem měla i úplně bez sladidla a chutnalo mi to taky, takže to nechám na vás). Jednu polovinu pudinku si smícháme s karobem.  Pak už jen vrstvěte, jak chcete. Já si pokrájela kaki, pak dala tapioko bez kakaa, pak s kakaem a navrch lesní ovoce a vykrájená srdíčka z kaki.



Energetická hodnota na 1 porci - tzn. 1/4 receptu
1368 kJ, 1 g bílkovin (haha), 60 g sacharidů, 1,2 g tuku

1 komentář:

  1. Ahoj Maruško, určitě vyzkoušej do tapioka pudingu přidat kokosové mléko (z konzervy) takovou tu tuhou hmotu. Pudingu to dá super chuť a jednou za čas....to snese i naše tělo :-). Přidávám jej až na konec, až je puding ve správné konzistenci tak na konec přidám tuhou hmotu a jen minutku provařím.

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com