PERNÍČKY



První perníčky, co jsem kdy pekla. Nikdy mi moc nechutnaly, všichni je vždycky měli tvrdé a říkali, jak se musí měsíc uležet :D Tak jsem ani neměla chuť je zkoušet. Letos jsem to vyzkoušet chtěla. Inspirovala jsem se receptem na blogu Nikolety z Raw daughter and mother a přetvořila jej na recept bezlepkový :) Povedly se skvěle, jsou měkké a výborné.

cca 50 ks
350  g rýžové mouky (hladké)
50 g kukuřičného škrobu
20 g perníkového koření
"vajíčko" - 3 pl mletého lněného semínka + 6 pl vody
10 g karobu/kakaa (pro barvu)
40 g kokosového cukru (šel by i třtinový)
1 čl (2 g) jedlé sody
60 g kokosového oleje
50 g agáve
100 ml vody 

+ poleva a) čokoláda, kakaové máslo
                 b) citrónová štáva + moučkový cukr



V jedné míse si smícháme veškeré suché ingredience. V druhé míse všechny mokré. Mokré začneme postupně přidávat k suchým a pořádně mícháme. Když nám těsto drží pěkně při sobě dáme těsto uležet do ledničky, nejlépe přes noc. Poté rozválíme plát, vykrajujeme tvary, jaké chceme. Dáme péct na 150 C na 15 minut. Po vychladnutí je můžete libovolně zdobit, já zvolila čokoládovou a citrónovou polevu s vlašskými oříšky. Polevu jsem dala na perníčky a když byla ještě mokrá posypala jsem je oříšky a nechala ztuhnout.




Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com