BORŮVKOVÝ RAW DORT



Kdo by nemiloval dorty a k tomu raw, když máte jistotu, že v tom není žádná chemie, ani laktóza nebo lepek! Prostě pecka. Hrozně ráda je ochutnávám, ale ještě jsem samotný dorty nezkoušela. Přišly mi ty ingredience drahé na to, že by se mi nepovedl. Ale? Když to tak vezmu, všechny suroviny do kupy vyjdou skoro jako jeden (maximálně dva) kousky v restauraci. Začala jsem hodně jednoduchým, který zvládnete každý.

na menší dortovou formu
korpus
150 g datlí (namočit na 1/2 hodiny)
100 g mandlí (namočit na 1/2 hodiny)

krém

200 g kešu (namočit na 3 hodiny)
3 pl agáve
6 pl kokosového oleje
200 g borůvek (čerstvé, pokud mražené tak nechat rozmrznout)

na ozbobu

ovoce (čerstvé/mražené)
může být i čokoláda, oříšky, ...


Nejdříve si namočíme datle a mandle na půl hodinky a kešu na tři. Necháme všechno okapat. Začneme korpusem. Do mixéru si dáme mandle, lehce je posekáme, můžou být i větší kousky, je příjemný, když to křupe. Do mixéru pomalu přidáváme datle a zase trochu promixujeme. Do dortové formy, kde jsem si na dno dali pečící papír si natlačíme hmotu a jdeme na krém. Rozmixujeme si kešu, borůvky, agáve a kokosový olej na hladký krém. Vylijeme ho na korpus a párkrát formou praštíme o stůl, aby zmizely všechny bubliny. Nechte chladit v lednici nejlépe přes noc. Pokud to nevydržíte může se vám trochu "rozjet" :)  Ozdobit můžete čímkoli budete chtít, já použila mražený ovoce.


Tip 1 : Pokud nemáte výkonný mixér, můžete si místo datlí koupit datlovou pastu a mandle jen zlehka posekat a společně smíchat, popřípadě použít kokosový olej nebo agáve jako "lepidlo"


Tip 2 : Pod si nenecháte rozmrazit ovoce, tak vám krém bude tuhnout rychleji, protože kokosový tuk tuhne kolem už 25 stupňů. Ale je důležitý nejdříve rozmixovat všechno ostatní a borůvky dát až jako poslední, a pořádně to promíchat případně ručně, aby byl krém hladký.






Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com