ČOKOLÁDOVÝ TOFU DORTÍK


Skvělý jednoduchý, nepečený dort! :) Chuťově mi připomíná nějaký pařížský nebo jiný čokoládový. Určitě tím zaujmete někde na oslavě ! :)

Na menší dortovou formu 
(popř. i větší, ale budete to mít nižší)
korpus
1 hr datlí (na 30 minut namočené)
1/2 hr kokosu
1/2 hr mandlí
krém
2 ks tofu natural (cca 400 g)
1 plechovka kokosového mléka
1 hr kokosu
4 pl sladidla (př. rýžový sirup)
1 pl citrónové šťávy
100 g čokolády (+ popř. na ozdobu)

Rozmixujeme si mandle a kokos, poté přihazujeme datle. Natlačíme do formy, to které doporučuji si na dno dát pečící papír. Jdeme na krém. Jako první si necháme ve vodní lázni rozpustit čokoládu. Rozmixujeme si tofu společně s kokosem, sladidlem a citrónovou šťávu. Vyšleháme si tuhou část z kokosového mléka a přimícháme k tofu. Nakonec vmícháme rozpuštěnou čokoládou. Naneseme na korpus, uhladíme a dáme vychladit, alespoň na půl dne. Nakonec můžeme nastrouhat čokoládové hoblinky na ozdobu.




25 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle jsem dělala už několikrát, jen jsem do krému dala ještě banán a nedala jsem kokos. Chutnal jako čokoládový Lipánek. Tentokrát ho zkusím podle tebe, vypadá moc dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. joo banán tam taky někdy dávám, ale neměla jsem žádný hezky zralý :D :)

      Vymazat
  3. A jak velkou formu jsi použila ty, prosím? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Můžu se zeptat, co myslíš tou tuhou částí z kokosového mléka? A popřípadě půjde to z domácího? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemyslí kokosové mléko (nápoj), ale přímo to v plechovce, tam je nahoře ta tuhá část. ;)

      Vymazat
    2. Ano, přesně jak píše někdo nade mnou :) U domácího se ti taky vytvoří tuhá část, ale je ji malinko, to by si musela dělat obrovské množství, lepší je to z plechovky :)

      Vymazat
  5. Ahoj, myslíš, že by šel použít místo té tuhé části z kokosového mléka třeba kokosový olej? Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šlo, ale nebylo by to pak tolik krémový :)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. prosím a kolik tedy kokosového oleje použít??? z plechovky kokosového mléka se dává jen ta tuhá část zvrchu, zbytek se nepoužije???

      Vymazat
    4. Do tohoto receptu jen tu tuhou, tu vodu pak třeba do smoothie :) Kokosového oleje bych dala tak 3-4 lžíce, pomůže tuhnutí :)

      Vymazat
  6. Tento dort je naprosto TOP!!! Děkujeme Maruško za recept. Nikdo mi nechce věřit, že je bez mouky, vajec a mlíka ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělý, tak to mám radost ! :) Nám taky moc chutnat, budeme to muset brzo zopakovat :)

      Vymazat
  7. Nejdříve jsem se trochu bála, jestli tam to tofu nebude nějak cítit, ale vůbec. Byl krásně krémový a čokoládový! ❤

    OdpovědětVymazat
  8. Já teda pořád nechápu to kokosové mléko. Dává se tam celá plechovka nebo jen nějaký tuhý vršek? A jak vyšlahat, do jakého stavu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dovolím si odpovědět. Kokosové mléko se musí dát přes noc do lednice, oddělí se tak z něj voda, která zůstane na dně (a kterou můžeš vypít, je moc dobrá), a krém, který si vydloubnes (bude hodně tuhý) a promixuješ do konzistence klasické slehačky. Snad jsem trošku pomohla.
      Káča

      Vymazat
  9. Včera jsem ho vyráběla manželovi k narozeninám a je to naprostá pecka! Nejlepší! Moc díky za recept, Maruško :)

    OdpovědětVymazat
  10. Je úplně boží! Možná by vypadalo a chutnalo dobře, kdyby se dalo do korpusu kakao. Moc díky za recept Maruško, určitě jsem ho nedělala naposledy. :)
    Káča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kakaa a čokolády není nikdy dost, takže klidně ANO ! :) Taky jsem na něj dostala chuť :)

      Vymazat
  11. vypadá úžasně.. Jen mám dotaz jak velkou plechovku jste použila? moc díky :)

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com