SÓJOVÉ MASO V OMÁČCE


Někteří možná víte, že sójové maso, nudličky, granulát, atd. není mojí oblíbenou potravinou a moc to nevyhledávám. Ale po dlouhé době jsme tomu zase dali šanci a dopadlo to skvěle. Věřil Renda, takže to je celkem tučné (to on rád :D ) Myslím, že tyhle ty jídla jsou ideální pro lidi, co nehledají vyloženě zdravou stravu, ale chtějí jíst vegansky nebo veganská jídla přiblížit ostatním :)

4 porce
200 g sójových kostek
500 ml zeleninového vývaru
2 pl tamari
200 g žampiónů
2 cibule
olej
2 pl hrašky (mouky)
sůl, pepř, bylinky (popř. nějakou směs koření na "maso")

+ např. brambory jako příloha

Sójové maso si uvaříme v zeleninovém vývaru s tamari. Vymačkáme z něj co nejvíce vody a naložíme do oleje, soli a koření. Necháme nejlépe přes noc uležet. Druhý den si nakrájíme cibuli a žampiony. Osmahneme na pánvičce cibuli a žampióny, teprve, když žampióny budou opečené a vypaří se voda, kterou pustily přidáme naložené sójové maso a opečeme co nejvíc do křupava. Rozmícháme hrašku ve 200 ml vody a nalijeme ke směsy. Necháme krátce provařit a dochutíme kořením. My jsme to měli s hranolami, respektive pokrájenými brambory promíchané s troškou oleje


3 komentáře:

  1. Díky za sdílení receptu :) Něco takového jsem hledala :) Eloorka

    OdpovědětVymazat
  2. Vařila jsem včera, je to moc dobré.

    OdpovědětVymazat
  3. Varime si to casto, moc nam to chutna. Pokazde stridame ruzna koreni a tim si obmenujeme chut jidla:) super inspirace. Dekujeme Marusko :)

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com