MAKOVO - "TVAROHOVÝ" KOLÁČ



Tohle je další z věcí na které jsem myslela hodně dlouho. Chtěla bych někdy udělat i klasické koláče, ale protože jsem měla fazole a těsta z nich jsou fakt skvělý, jak jsme viděli v minulém receptu, tak jsem zaimprovizovala s nimy. Dezert nadupaný bílkovinami a vápníkem! :)

forma 26 cm
korpus
1/2 hr fazolí (vařených)
1/4 hr rýžové mouky
1/4 mletého máku
1/2 hr vody
3 pl datlového sirupu
maková náplň
1 hr mletého máku
1 hr rostlinného mléka
4 pl sladidla (cukr, sirup, ...)
"tvarohová" náplň
2 tofu (cca 400 g)
2 pl citrónová šťáva
1 banán (popřípadě ještě dosladit)
2 pl vody


První si vyložíme formu pečícím papírem, stačí na dno. Vytvoříme si těsto tak, že všechny suroviny rozmixujeme do hladka a dáme na dno formy. Makovou náplň si uděláme tak, že dáme na 10 minut povařit mák do rostlinného mléka a poté osladíme (nebo můžete použít vanilkové mléko a sladit nemusíte). Dáme na těsto jako druhou vrstvu. Třetí vrstvou bude "tvaroh" - všechny ingredience opět jen rozmixujeme v hladkou hmotu a dáme do formy. Dáme do předehřáté trouby na 160 péct na 30 minut. 




4 komentáře:

  1. Ahoj Marusko, ty fazole mám předtím uvařit či namočit, nebo jen za "syrová" mixovat? Jinak skvělý recept :3

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, namočit a uvařit, už jsem to opravila, promin a díky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Maruško. Koláč jsem vyzkoušela a upřímně nevím, kde jsem udělala chybu. Vůbec to není dobré :D. Koláč jsem dělala přesně podle tvého návodu, ale - 1. je tam hrozně moc máku (pro milovníky máku velký bonus, ale na můj vkus, na to, že jsem ho vařila mnohem déle jak ty, byl ještě velmi tvrdý), 2. vůbec nedržel konzistenci, a to jsem ho pekla 2x déle, než ty a ještě jsem po půl hodině přidala stupeň pečení, protože vůbec netuhl (následně trochu ztuhl v lednici, tím ,,trochu" myslím to, že jediné, co bylo ztuhlé, byl tvaroh). Tak nevím, kde jsem udělala chybu. Trochu jsem zklamaná, protože na obrázku vypadal nádherně, takže jsem se na něj moc těšila a postup vypadal velice snadně. No jde vidět, že to pečení nemám očividně ještě moc v ruce a chce to přestat experimentovat, protože to není poprvé, co se mi takový experiment nepovedl :D No, snad příště.. :)

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com