LINECKÉ CUKROVÍ - KLASIKA


Další recept je taky z těch "tradičních" a to linecké cukroví. Jsem z něj nadšená, jak je už od prvních dní měkké a rozplývá se na jazyku. Takhle dobrý jsem neměla ani za dob neveganského pečení. 

cca 40 ks (dle velikosti tvaru)
200 g hladké špaldové mouky
200 g hladké mouky
250 g Alsan (či jiný rostlinný tuk)
100 g moučkového cukru
1 PL kukuřičného škrobu
1 PL citronové kůry

+ na ozdobení/slepení
marmeláda (+ kapka rumu)
cukr

popř. čokoláda, oříšky, kokos (dle fantazie)

1. Pro snadnější tvoření těsta si tuk z ledničky cca hodinu předem vyndáme a necháme při pokojové teplotě
2. Mouku si prosejeme přes síto
3. Všechny suroviny si smícháme v míse a vypracujete v těsto, které bude držet hezky u sebe a nebude se lepit (může vám to trvat pár minut, kdyby jste měli pocit, že to moc lepí, dejte ještě trošku mouky a kdyby vám to nešlo zpracovat přidejte trošku Alsanu - ale tenhle poměr mám už odskoušený několikrát)
4. Dáme do krabičky či pytlíčku a necháme v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc uležet
5. Vykrajujeme a v každém druhém kousku si vykrojíme dírku (snažte se je mít všechny stejně vysoké, aby byly rovnoměrně propečené)
6. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 cca 15 minut - záleží jak je máte silné, určitě doporučuji je hlídat a když začnou zlátnout, tak je vyndat
7. Po vychladnutí je promažeme marmeládou
8. Můžete je ještě pocukrovat 

TIP: 
1.Toto těsto je takové základní, můžete to čímkoli ozvláštnit, třeba  kakaem či ořechy a zkoušet různé tvary.
2.Pokud máte rádi čokoládu a jste šikovní, můžete je místo pocukrování ozdobit čokoládou a oříšky, či kokosem.














1 komentář:

  1. Z toho lineckého vlastně můžeš udělat několik druhů cukroví :D přidat kakao, místo marmošky arašídový máslo a tak.. :) Super recept a zdravím domů! :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com