ŠPALDOVÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY




Vanilkové rohlíčky k Vánocům protě patří ! Můžete použít i klasickou hladkou mouku, ale díky špaldové to budete mít trošku zdravější. Klidný předvánoční čas a ať se Vám cukroví daří ! :)

cca 60 ks
250 g hladké špaldové mouky 
100 g mletých ořechů 
170 g Alsan (či jiný rostlinný tuk)
50 g moučkového cukru
1 "lněné vejce" (1 PL mletého lněného semínka + 2 PL vlažné vody)

+ na obalení:
cukr + vanilkový lusk (či vanilkový cukr) 


Pro snadnější tvoření těsta si tuk z ledničky cca hodinu předem vyndáme a necháme při pokojové teplotě. Všechny suroviny si smícháme v míse a vypracujete v těsto, které bude držet hezky u sebe a nebude se lepit (může vám to trvat pár minut, kdyby jste měli pocit, že to moc lepí, dejte ještě trošku mouky a kdyby vám to nešlo zpracovat přidejte trošku Alsanu - ale tenhle poměr co píšu v receptu mám už několikrát ověřený). Dáme do krabičky či pytlíčku a necháme v lednici ideálně přes noc uležet. 
Druhý den už můžeme rovnou začít vyrábět rohlíčky. Na to je hned několik způsobů, buď je můžeme vykrájet nějakou formičkou, vytvarovat ruličky, které zahneme nebo použít nějakou formu.
Pak už jen pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 cca 20 minut - záleží jak je máte silné, určitě doporučuji je hlídat a když začnou zlátnout, tak je vyndat. Poté je nejlepší je hned teplé obalit v cukru smíchaném s vanilkou, ten se na to pěkně nalepí a po vychladnutí můžete ještě pocukrovat pro hezčí vzhled :)






3 komentáře:

  1. Diky moc!!!! Zrovna sem vsude hledala recept na vegansky rohlicky.
    At se Vam vsem moc dari, Marusko, moc rada sleduju tvoje videa a instagramove prispevky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Loni jsem také zkoušela dělat zdravé rohlíčky, ale vůbec jsem nebyla spokojená s chutí, ty tvoje vypadají senzačně :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle jsou vážně měkoučký a hodně dobrý ! :)

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com