ČOČKOVÝ DHÁL




Dnes jednoduchý recept na super luštěninové jídlo.

4 porce
olej
2 cibule
1 pór
500 ml zeleninového vývaru (popř. bujón)
500 ml rajčatového protlaku
kari, kurkuma, tandori masala, popř. další oblíbené indické koření
  
příloha: rýže, pitta chléb

Na trošce oleji osmahneme cibuli a pór, zasypeme kořením.
Červenou čočku důkladně propláchneme a přidáme do hrnce.
Zalijeme vývarem a protlakem.
Necháme vařit než čočka změkne, přibližně 20 minut.
Zjemníme kokosovým mlékem (můžeme použít tuhou i tekutou část) a dochutíme dle potřeby.











1 komentář:

  1. môžem použiť miesto kokosového mlieka sójovú smotanu? Všetky jedlá ktoré robím s kokosovým mliekom majú tú "pachuť" a to mi dosť vadí :/

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com