AGAROVÉ BONBÓNKY


Jednoduché domácí bonbónky, bez cukru :) Zdravé mlsání pro vás i vaše děti.

50 MALÝCH KOUSKŮ
250 g očištěných a oloupanách jablek (cca 3 ks)
50 g mražených malin
10 g agaru
1 PL citrónové šťávy
100 ml vody

1. Jablka si nejdříve očistíme od jadřinců a oloupeme
2. Nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce společně s malinami
3. Zalijeme vodou a vaříme cca 15 minut, dokud nejsou jablka rozvařená do měkka
4. Rozmixujeme společně s citrónovou šťávou a agarem
5. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi půl minuty
6. Ihned nalijeme do formiček nebo nějaké nádoby
7. Necháme ztuhnout přes noc v lednici a poté můžeme vykrájet libovolné tvary
8. Skladujeme v lednici maximálně týden 






1 komentář:

  1. Ahoj Maruško :) Děkuji za recept. Je potřeba formičky před plněním vymazat? Třeba kokosákem aby se hmota nelepila

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com