BUCHTA S ARAŠÍDOVOU DROBENKOU






V mrazáku mám ještě spoustu švestek z léta, tak jsem dostala chuť na nějakou buchtu s drobenkou, ale vyzkoušela jsem do ní dát arašídové i máslo a je to moc dobré.

NA PEKÁČEK 20x25 cm
Těsto
150 g ovesných vloček pomletých na mouku
150 g hladké mouky
100 g třtinového cukru
20 g kukuřičného škrobu
1/2 kypřícího přášku
1 čl jedlé sody
1 čl jablečného octu
50 g burákového másla
40 g oleje
400 ml nemléka
2 pl chia semínek + 6 pl vody

Drobenka
80 g hladké mouky
50 g pomletých vloček
50 g nemásla
50 g burákového másla
20 g třtinového cukru + ovoce - svěstky, borůvky, rybíz apod.

POSTUP
1. Předehřeje me si troubu na 180°C a vytáhneme švestky z mrazáku
2. Ve velké míse si smícháme všechny suché ingredience na korpus
3. V jiné míse si smícháme všechny mokré suroviny
4. Mokré poté vmícháme do sypkých a důkladně promícháme
5. Vylijeme do pečící formy, která je vyložená pečícím papír
6. Poklademe švestky (pokud je máte třeba i trochu s ledem, propláchněte je vodou)
7. Nakonec zasypeme drobenkou - tu uděláme tak, že všechny ingredience smícháme dohromady a propracujeme v rukách
8. Pečeme na 180 °C cca 45 minut




Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com