DORTÍK S ANANASEM A VLAŠÁKY


Dortů není nikdy dost, doufám, že s tím souhlasíte :D Mám pro vás nový recept na dort s ananasem, ořechy a jemných kokosovým krémem. Dohromady je to skvělá kombinace, kterou určitě ohromíte.


FORMA 20 cm
250 g polohrubé mouky
100 g rýžové mouky
50 g kokosu
1/2 kypřícího prášku
1 čl jedlé sody
2 pl mletého lněného semínka
1 čl jablečného octa
300 g ananasového kompotu včetně šťávy
60 g javorového sirupu
100 ml oleje
150 ml mandlového mléka
100 g vlašských ořechů

KRÉM
50 g kešu ořechů
1 plechovka kokosového mléka
3 pl javorového sirupu

POSTUP
korpus
1. Troubu si předehřejeme na 180 °C a připravíme si pečící formu - dno vyložíme pečícím papírem a okraje vymažeme olejem a vysypeme moukou.
2. Vlašské oříšky si pokrájíme na menší kousky
3. Ve velké míse si smícháme všechny suché ingredience
4. V menší míse rozmixujeme ananasový kompot a přidáme ostatní tekuté ingredience
5. Tekuté vmícháváme do sypkých a nalyjeme do pečící formy
6. Pečeme na 180 °C cca 30 minut

krém
1. Den předem si namočíme kešu ořechy a plechovku kokosového mléka dáme do lednice
2. Kešu, tuhou část kokosového mléka a javorový sirup rozmixujeme do hladka
3. Necháme alespoň dvě hodinky v lednici
4. Trošku ztuhlý krém vrstvíme na vychladlý korpus
5. Ozdobit můžeme třeba oříšky, sušeným ovocem a lístky máty


TIP :  
1. Vybírejte ananasový kompot, který není slazený cukrem a je ve vlastní šťávě. Narazila jsem na takový od značky Dole a taky v Bille u jejich privátní značky.
2. Na krém se mi z kokosového mléka nejvíce osvědčila značka Albert Quality, sice obsahuje Éčko, ale tuhle nejlépe





Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com