VELIKONOČNÍ NÁDIVKA


Ani vegané se nemusí ochudit o velikonoční nádivku. Pokud máte možnost natrhat si kopřivy na bezpečném místě můžete použít ty, já udělala variantu se špenátem. Recept vznikl ve spolupráci s Billou.

4 porce
14 plátků tmavého toustového chleba Billa
200 ml sójový nápoj
1 pl mletého lněného semínka
2 pl kukuřičného škrobu
4 ks šalotky Billa BonVia
100 g baby špenátu Billa Easy
2 tofu
hrst petržele
sůl, pepř
olej Billa

+bramborová kaše, zelenina

POSTUP
1. Toustový chléb si nakrájíme na menší kostičky a zalijeme sójovým nápojem, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičný škrob a lněné semínko
2. Mezitím si nakrájíme a osmahneme šalotku, tofu a baby špenát na trošce oleji
3. Smícháme s toustovým chlebem, přidáme nakrájenou petržel, osolíme a opepříme
4. Dáme do zapékací misky, kterou jsme si vymazali olejem
5. Pečeme na 180 °C cca 30 minut
6. Podávat můžeme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou






Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com