MERUŇKOVÁ MARMELÁDA




Letos jsem se pustila i do zavřování marmelád. Zbylo mi pár meruňek, které byly krásně sladké. Marmeláda se špetkou vanilky je úplně jiný level a už vůně je úplně nádherná. Chtěla jsem dát méně cukru, než je často v receptech a nepoužívat žádné želírovací směsi. Sladká je i tak dost a konzistence je taky skvělá :)


3 skleničky
800 g meruněk
300 g třtinového cukru
50 ml javorového sirupu
1 vanilkový cukr nebo vanilka (pořiďte ideálně pravou)
1 pl citrónové šťávy
10 g pektinu


POSTUP:
1. Sklenice, do kterých budeme dávat marmeládu si vyvaříme vařící vodou
2. Meruňky si omyjeme, zbavíme pecky a nakrájejíme třeba na čtvrtiny
3. Dáme do hrnce s 200 g třtinového cukru, javorovým sirupem a vanilkou
4. Vaříme cca 10 minut, mezitím si rozmícháme pektin ve zbytku cukru
5. Přidáme k meruňkám citrónovou šťávu, cukr s pektinem a vaříme do zhoustnutí
6. Naplníme skleničky, otočíme je dnem vzhůru a necháme vychladnout









Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com