ŠPÍZY



Grilovačky jsou v plném proudu, tak pro vás mám tip, jak zakomponovat víc zeleniny. Špízy jsou skvělá volba, připravila jsem je s tempehem, pečenými brambory a výborným česnekovým dipem.

4 PORCE
8 ks žampionů, 8 ks cherry rajčat
1/2 papriky, 1/2 cukety, 1/2 lilku
1 tempeh
1 cibule, 1 šalotka
olej, oblíbené koření

+brambory

POSTUP
1. Očistíme a nakrájíme si veškerou zeleninu na podobně velké kusy
2. Nakrájenou zeleninu napícháme na špízy, potřeme olejem a posypeme kořením
3. Omyjeme a nakrájíme brambory, které rovněž potřeme olejem a posypeme kořením
4. Troubu rozehřejeme na 220 °C a pečeme zhruba 20-30 minut (během pečení můžeme špízy otočit a brambory promíchat)
5. Během pečení si ke špízů připravíme dip

Dip:
1 tofu natural
3 pl oleje
1 pl plnotučné hořčice
4 stroužky česneku
2 jarní cibulky
2 kyselé okurky
sůl, pepř, citron

Postup:
1. Rozmixujeme tofu a následně vmícháme olej, hořčici, sůl, pepř a citrónovou šťávu
2. Kyselé okurky nastrouháme, česnek prolisujeme, jarní cibulku pokrájíme a také vmícháme do dipu
3. Podáváme ke špízům a bramborám






Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com