PODZIMNÍ DORT S KARAMELIZOVANÝMI HRUŠKAMI A OŘECHY



Díky spolupráci s firmou SINEA jsem mohla vyzkoušet veganskou verzi mascarpone. Velmi mile mě svou chutí překvapilo a už se těším až s ním udělám klasické tiramisu :) Dnes pro vás mám recept na podzimní dort, který voní po perníkovém koření, navrchu jsou zkaramelizované hrušky a ořechy, které jsou krásně křupavé. Dozdobila jsem ho perníčky a byl úplně výborný :)

korpus o průměru 24 cm
250 g špaldové hladké mouky
30 g kakaa
1 čl jedlé sody
1/2 balení kypřicího prášku
špetka soli
1 pl perníkového koření
1 čl jablečného octa
50 ml oleje
80 ml sirupu
250 ml rostlinného mléka

krém
1 creme ala mascarpone
3 pl javorového sirupu
1 čl skořice

60 g vlašských ořechů
2 hrušky
4 pl javorového sirupu
perníčky na ozdobení


POSTUP:
Nejprve si upečeme korpus. Všechny sypké ingredience si smícháme v jedné míse, všechny tekuté v druhé. Poté je smícháme dohromady a nalijeme do dortové formy. Tu většinou na dno vyložím pečicím papírem a dokola ji vymažu olejem a vysypu moukou. Poté pečeme na 170 °C 20 minut. Necháme vychladnout.
Vlašské ořechy cca 5 minut pražíme na suché pánvi, poté přidáme 2 polévkové lžíce javorového sirupu a chvíli ještě necháme společně na pánvičce. Hrušky si oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Poté s nimi uděláme to samé, co s ořechy. Dáme na talíř a necháme vychladnout.
Créme alá mascarpone vyšleháme společně s javorovým sirupem a skořicí. Ihned můžeme dát na dort. 
Poté ozdobíme hruškami, ořechami, můžeme použít i perníčky.






Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com