NEPEČENÉ BROWNIES




Raw dezerty miluju skoro stejně jako čokoládu :) Věřím, že všechny milovníky kakaa potěší tyhle nepečený brownies plný ořechů, datlí a kakaa. Protože jsem ho nechtěla sníst celý sama (teda chtěla, ale vím, že bych neměla) rozdělila jsem se s hodně lidma a všichni ho moc chválili :) Když opomineme tuhnutí, je to fakt rychlovka!

na formu cca 15x20 cm
150 g lískových ořechů
100 g pekanových ořechů
40 g kakaa
300 g datlí
špetka soli, vanilky

čokoláda
100 g kokosového oleje
50 g kakaa
70 g agáve sirupu

+kakaové boby, lískové ořechy na ozdobu

POSTUP:
Datle si namočíme alespoň na půl hodiny do vody.
Rozmixujeme lískové a pekanové ořechy na jemno, poté přidáme do mixéru kakao, sůl, vanilku a datle (bez vody). Mixujeme dokud hmota nedrží u sebe.
Natlačíme ji do formy, kterou máme vyloženou pečicím papírem.
Čokoládu si vyrobíme tak, že rozpustíme kokosový olej a smícháme ho s kakaem a agáve sirupem.
Můžeme posypat posekanými lískovými ořechy a kakaovými boby.
Necháme ztuhnout minimálně 4 h v lednici.







1 komentář:

  1. Ahoj Maru, nie je mi úplne jasné kam si tú čokoládu dávala. Či navrch len to nie je dobré viditelné alebo dovnútra počas mixovania ?

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com