ŘEPOVÉ KARBANÁTKY + SALÁTEK



Karbanátky ze zeleniny a luštěnin si děláme velmi často a pro vás mám recept na ty z řepy a fazolí. Recept jsem vytvořila ve spolupráci s Billou.

4 porce
karbanátky
250 g pečené řepy
250 g konzervovaných fazolí
1 červená cibule
100 g vlašských ořechů
100 g ovesných vloček
50 g kukuřičné strouhanky
2 pl oleje
olej na smažení + brambor, rostlinné mléko na bramborovou kaši

salát z řepy
2 menší pečené řepy
1 šalotka
zálivka: 1 pl hořčice, 1 pl javorového sirupu, 1 pl oleje, šťáva z 1/2 pomeranče, sůl, pepř
rukola

POSTUP:
1. Nejprve si řepu oloupeme, zabalíme do alobalu a pečeme na 200 °C cca 1,5-2 h (dle velikosti) - klidně si takto řepu můžeme připravit den předem
2. Poté si dáme řepu, fazole a cibuli do mixéru a rozmixujeme na pyré
3. V mixéru si rozmixujeme zvlášť i vlašské ořechy a ovesné vločky na mouku
4. Smícháme, přidáme kukuřičnou strouhanku a olej
5. Promícháme a dáme alespoň na půl hodiny do lednice
6. Mezitím si můžeme namarinovat řepu do salátu - řepu nakrájíme na tenké plátky, přidáme nakrájenou šalotku a smícháme se surovinami na zálivku
7. Taky si oloupeme a nakrájíme brambory, které dáme vařit na bramborou kaši
8. Brambory pak rozmačkáme s rostlinným mlékem
9. Řepové karbanátky smažíme na malé vrstvě oleje
10. Marinovanou řepu pak podáváme s rukolou





Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com