STROUHANÝ KOLÁČ S TOFU TVAROHEM




Teďka je ideální čas zkoušet recepty, které ležely dlouhou dobu v šuplíku. Tenhle mi navíc při prvním zakousnutí připomněl babičku, ta tam místo jablek dávala domácí marmeládu :) Tak pokud jste dostali chuť, tak mi pošlete fotku, co vytvoříte vy!

forma 20x30

těsto
320 g špaldové hladké mouky
30 g kakaa
30 g kukuřičného škrobu
1/2 kypřicího prášku

200 g Alsanu
80 ml javorového sirupu

tofut varoh
2 tofu natural (350 g)
šťáva z jednoho citrónu
kůra z 1/2 citrónu (bio)
špetka soli, vanilky
50 ml rostlinného mléka

4 střední jablka
(jiné ovoce, popřípadě marmeláda)


POSTUP
 Půl hodiny předem si vyndáme Alsan z ledničky a necháme ho změknout.
Do mísy prosijeme mouku, kakao, kukuřičný škrob a kypřicí prášek. Přidáme Alsan a sirup. Vypracujeme kompaktní těsto, které dáme do folie a necháme ho 30 minut odpočívat v mrazáku.
Mezitím si připravíme náplň a nastrouháme jablka. Tofu tvaroh uděláme tak, že rozmixujeme tofu s citrónovou šťávou a rostlinným mlékem. Poté zamícháme sůl, vanilku a najemno nastrouhanou citronovou kůru. Jablka nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich šťávu.
Na plech si dáme pečicí papír a předehřejeme troubu na 180°C.
Z mrazáku si vyndáme těsto a polovinu z něj nahrubo nastrouháme na dno plechu. Zalijeme tofu směsí, poklademe na něj nastrouhaná jablka. Nahoru nastrouháme druhou polovinu těsta.
Pečeme na 180 °C cca 40 minut. Před krájením ho necháme zcela vychladit.






4 komentáře:

  1. vypada to skvele ♥️♥️

    OdpovědětSmazat
  2. Nejlepší koláč co jsem kdy jedla.

    OdpovědětSmazat
  3. Výborný koláč, děkuji za inspiraci! Lucka

    OdpovědětSmazat
  4. Skutečně výborný koláč. Příště zkusím s tou marmeládou :) Děkuji za inspiraci. Iv

    OdpovědětSmazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com