POHANKOVÁ SEKANÁ


Masožravec pozná, že to není klasická sekaná, ale je to skvělá, chutná varianta :)


Cca 6 porcí
300 g pohanky (+0,5 l vody)
250 g sterilovaného zelí
1 pl lněného semínka (namočit na pár minut s 2 pl vody)
2 ks cibule
200 g (6 ks) žampiónů
2 pl oleje (+ na smažení a napotření)
2 pl hořčice
sůl, pepř, majoránka
+ příloha například brambory, zelí, hořčice? :)

Pohanku si propláchneme a uvaříme v půl litru vody. Trvá to cca 10-15 minut, voda se vyvaří a pohanka by měla být měkká.
Osmahneme nakrájenou cibuli a žampiony na trošku oleji.
Vše smícháme dohromady a rozmixujeme. Nemusíme úplně do hladka, ale aby to hezký drželo u sebe.
Na plech s pečícím papírem vytvarujeme šišku a můžeme potřít olejem. Dáme péct cca 40 minut na 180
Poté nakrájíme  a můžeme podávat například se zelím a bramborem.





5 komentářů:

  1. Maru to zeli a lnene seminko je tam take rozmixovano? :) vypada to moc dobre asi vyzkousim :)

    OdpovědětVymazat
  2. Marusko,dneska jsem ji delala a byla moooc dobra :) A jde to i bez lneneho seminka/vajicka ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý recept děkuji moc za inspiraci :) Zprvu jsem si říkala "žampíky do sekané?" ale musím říct parádní obměna :) chci se ještě zeptat jestli se ty bochánky sekané dají po upečené zamrazit pro pozdější konzumaci? :) Masožrouti říkali že s klasickou sekanou to jde, ale u pohanky si nejsem jistá :)

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com