CO K BRAMBOROVÉMU SALÁTU

 

Tyto Vánoce budou moje už čtvrté bez masa. Tak jsem vám sepsala, co si můžete dát k bramborovému salátu hned ve 4 variantách. Myslím, že zdravá strava je důležitá, ale taky k tomu patří si občas něco dopřát. Nemusí se toho člověk přejíst, ale pro mě k Vánocům cukroví a smažené patří. Vždyť si toho můžeme dát jen poloviční porci a zbytek dne jíst jak jsme zvyklí. Pokud jste se také rozhodli tyhle Vánoce trávit bez živočišných produktů, tak po přečtení těchto receptů nemusíte mít strach, že vám bude něco chybět. Najde si tu své každý, ať už nemá rád houby, sóju, chuť ryby nebo alergii na lepek :)


NA BRAMBOROVÝ SALÁT MÁM RECEPT I VIDEORECEPT :) Dělali jsme ho takhle už několikrát a je super. Je to verze salátu, co se dělal vždy u nás doma jen zveganizované a od originálu témeř nejde poznat :) Vy si tam můžete přidat to, co máte rádi v salátu vy. Během prosince pro Vás budu mít i jeho odlehčenou variantu a ještě recept na "klobásu", tak se můžete těšit.


CO K BRAMBOROVÉMU SALÁTU
Na všechny varianty si připravíme trojobal, ten jde lehce připravit bezlepkově. Mouku používám ideálně rýžovou, je chuťově neutrální a funguje skvěle. Jako “vajíčko” jde použít jakákoli mouka rozmíchaná s vodou, dochucená černou solí, tady používám nejraději mouku cizrnovou nebo hrachovou. Dokonce je přímo produkt, který se jmenuje Hraška a je na obalování ideální. Strouhanku už dlouho kupuji kukuřičnou, nasaje méně tuku, není ze zbytkového pečiva a je přirozeně bezlepková. Obalit lze téměř všechno, třeba tofu, tempeh a nebo můžete vyzkoušet něco z následujících receptů. Pokud byste chtěli méně tučnou variantu lze dát péct do trouby a olejem jen potřít, ale není to ono.



SÓJOVÉ PLÁTKY ALÁ ŘÍZKY
Tato varianta bude ideální pro ty, co nemají rádi rybí chuť
  1. sójové plátky si uvaříme v zeleninovém vývaru
  2. scedíme a co nejvíce z nic vymačkáme vodu
  3. osolíme, opepříme, obalíme a smažíme






ŽAMPIÓNY V TROJOBALU ALÁ FILÉ
Obalované žampióny jsou naše nejoblíbenější, s kořením na ryby tomu dodá skvělou chuť připomínající obalované rybí filé
  1. žampióny si nakrájíme na asi 2 mm plátky
  2. okořeníme kořením na ryby, obalíme, smažíme




HLÍVA JAKO KAPR
Tato varianta je kaprovi nejpodobnější v chuti i v konzinstenci
  1. hlívu si očistíme a uřízneme jí “nohu”
  2. také obalíme v trojobalu, ale do strouhanky si 1:1 přimícháme nori vločky




CELER ALÁ KAPR
Celer se také často obaluje a v nori řase je také velmi podobný chuťově rybě a zvolila jsem ho pro ty co nemůžou jíst sóju a nechutnají jim ryby
  1. celer si očistíme a nakrájíme na centimetrová kolečka
  2. povaříme si ho 10 minut v osolené vodě
  3. obalíme : mouka, “vajíčko” a poté v zabalíme do nori řasy (co se běžně používá na sushi) a pak klasicky : mouka, “vajíčko”, strouhanka a smažíme



Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com