PIZZA S JACKFRUITEM



Špaldová pizza s marinovaným jackfruitem byl skvělý nápad. Že jste ještě  tuhle kombinaci nezkoušeli? Vyzkoušejte :) Recept vznikl ve spolupráci s dm drogerií, kde seženete ingredience na tento recept.

NA DVĚ PIZZY
400 g špaldové mouky typ 1050 (vhodná na kynutá těsta)
1/2 droždí
1 čl soli
1 pl oleje
300 ml vody
1 balení jackfruitu + 2 pl oleje + oblíbené bylinky a koření
+zelenina, tempeh, cibule, žampióny, rostlinný sýr

TIP: rostlinný sýr je nejlepší dát hned na rajčatový protlak, zůstane hezky rozteklý a až na něj vrstvit zeleninu a ostatní ingredience

POSTUP
1. Vytvoříme si kvásek - smícháme sůl, agáve, lžičku mouky, nadrobené droždí a 50 ml vody (ta musí být vlažná), že je kvásek připravený poznáte tak, že zvětší svůj objem a udělá "čepici"
2. Ve velké míse smícháme mouku, olej, kvásek a zbytek vody (250 ml) a pořádně promícháme - doporučuju přidávat mouku postupně, aby to bylo opravdu pořádně promíchané
3. Přikryté utěrkou necháme alespoň hodinu kynou na teplém místě
4. Mezitím si namarinujeme jackfruit
5. Smícháme ho s olejem a oblíbenými bylinkami (já použila sladkou papriku, oregáno, sůl a pepř)
6. Dáme do lednice
7. Těsto nám mezitím vykynulo a rozdělíme ho na půl a vytvarujeme na pečící papír kolo, okraje necháme silnější
8. Potřeme rajčatovým protlakem a poklademe vše, na co máme chuť, jackfruit necháme nakonec
9. Abychom měli křupavé okraje potřeme je ještě lehce olejem
10. Dáme péct na 230 cca 15-20 minut




Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com